TRÄFFEN

Tågsemester-träffen är slut, länge leve träffen!

Filmer och bilder från Tågsemesterträffen finns nu att beskåda här! 

 En summering av Land 

Om Tågsemesterträffen

Över 1000 besökare, 14 utställare, 9 reseberättare, 3 tågexperter och 40 journalister fanns på plats när Sveriges och kanske världens första träff för att inspirera fler att ta tåget på semestern ägde rum på ett hotell i Stockholm den 30 mars 2019.

Åtta reseberättelser

Nu kan du som missade träffen också bli inspirerad av de reseberättelser (ca 5 minuter vardera) som föredrogs från scenen. Du kan höra om alltifrån resor till Europas naturområden av biologen Didrik till Marias nyupptäckta möjligheter med tåg till Franska rivieran, Ludvigs jorden runt-resa på räls, Ellinors familjeresor till alperna, Karins rundresa på Balkan med hela fem-hövdade familjen (där de tre barnen åkte gratis!), samt Henrik och sonen Loves traditionsbundna resor till Marseille samt Väder-Helens resa till Thailand t/r via Finland, Ryssland, Mongoliet och Kina. 

Tågexperterna förklarar

Du har även chansen att höra vad tre av Sveriges kanske mest inflytelserika tåg förespråkare har att säga om tåget nu och i framtiden. Jakob Dalunde EU-parlamentariker som driver på för att de ska bli enklare att boka tåg i Europa. Karin Lexén Naturskyddsföreningens generalsekreterare kopplar ihop klimatmålen med tågresandet. Pär Helgesson, SJ:s expert på höghastighetståg ger en inspirerande bild av vad 400 miljarder skulle innebära för restider med tåg i Norden.

 Här en spellista med alla föredragen  

 Klicka uppe i vänstra hörnet för att välja föredrag 

.codegena{position:relative;width:100%;height:0;padding-bottom:56.27198%;}.codegena iframe{position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%;}/*Youtube Embed Code : Created with Codegena.com */
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=videoseries?list=PLk45GgB-NipcpAw9S-RNdmAOeNoHqdOHW&theme=dark&autohide=2&cc_load_policy=1]

 Här en översikt av alla föredragen  

 Klicka på Youtube länken nedan för att se föredragen i helskärm 

 Bilder från träffen 

 Logga in på Facebook för att kommentera! 

NÄR

lördag 30 mars 2019

VAR

Clarion Hotel Stockholm

OM TÅGSEMESTERTRÄFFEN

Tågsemesterträffen föddes ur FB-gruppen Tågsemester och var ett tillfälle för alla tågsemesterintresserade att träffas, samt få inspiration och tips inför nästa resa.

PROGRAMPUNKTER

Kl 12-17.30

Reseberättelser från ett tiotal tågsemestrare 

Minimässa på tema tågsemester­ |­ Tävlingar­ med­ fina ­priser 

Föredrag­ med­ beslutsfattare och experter på järnvägsfrågor

 Lansering av Tågsemesterboken | Livespelningar | Tågsemestermingel

Kreativ tågworkshop |­ En­ känd­ tågprofil­ som ­knyter­ ihop­ det­ hela…

MINGEL

Kl 12-13 och 14-15

Kom en timme innan programmet för din avgång drar igång och mingla med andra tågsemestrare. Vi har en bar att mingla när ni spontant vill dela med er av ett resminne eller höra någon annans erfarenheter av tågresande i Sverige, Norge, Schweiz, Tyskland, Belgien, Frankrike, Finland, Ryssland eller kanske Ungern för att nämna några tågsemester-länder. 🙂

UTSTÄLLARE MINIMÄSSAN
Kl 13-17

Naturskyddsföreningen, ­Svenska ­Turistföreningen,­ Destination­ Flanders, Fackförbundet­ Vision,­ Camino,  Reseförlaget,­ Inlandsbanan­, Norrtåg, SJ, Snälltåget och Europarunt.se

PROGRAM STORA SCENEN

Kl 13-15 och 15-17

Catarina Rolfsdotter Jansson.jpg

CATARINA ROLFSDOTTER JANSSON

Konferencier

Hon åker tåg land och rike runt för att stå på scen och lyfta fram hållbara och klimatsäkra lösningar. Catarina var även den förste som erbjöd en gruppresa (Yogatågresan) genom Tågsemester.nu. Se hennes hälsning till alla tågsemestrare här!

RESEBERÄTTELSER
Kl 13-14 och 15-16 | 5 minuter var | filmas

Helen Tronstad (800).JPG

HELEN TRONSTAD

Sverige-Thailand t/r med tåg

Hur är det att åka tåg till Thailand fram och tillbaka? 

Lyssna på Helens intro här!

Ludvig Widestam 3.jpg

LUDVIG WIDESTAM

Jorden runt på 105 dagar

Rälsfakta
27 500 kilometer
433 timmar (ca 18 dygn)
25 tåg, varav 17 nattåg
11 landgränskontroller

KORTA FÖREDRAG
Kl 14-15 och 16-17 | 5-10 min | filmas

Jakop Dalune_Pressbild (640).jpg

JAKOP DALUNDE

EU-parlamentariker

Vilka utmaningar står i vägen för en tågets renässans i Europa? Vilka investeringar och regelförenklingar krävs, och hur går diskussionerna på EU-nivå? 

Pär_Helgesson_-_fotograf_Therese_Wiberg_

PÄR HELGESSON

Expert SJ

Per som är ansvarig för höghastighetståg på SJ berättar om framtida resemöjligheter på svensk järnväg.
Titta på Pärs intro här!

UPPTRÄDANDEN
Kl 12.30 och 14.30 samt 12.30 och 17.00

Maria Niwa

MARIA NIWA är en multi-instrumentalist, live-loopartist och singer-songwriter från Stockholm. I hennes musik fogas röst, instrument och digitala verktyg organiskt samman till en kalejdoskopisk helhet. Med inspiration från naturen bygger MARIA NIWA eteriska ljudlandskap med lager av sångstämmor och instrumentloopar, men hela tiden med en känsla för pop, sväng och starka melodier. Hon är en förtrollande liveakt som för tankarna till Kate Bush, Andrew Bird och Björk.


Till träffen kommer hon med en specialskriven låt. 


Loulou Sisters

Systrarna Loulou reser runt världen med långsamma tåg, missar några, det gör bara livet intressantare, och hamnar på olika platser där de då och då slår sig ner för att spela… 

En rastlös och mångsidig trio som älskar när det rör på sig. Garageswing, vilda västern, Les Paul, fransk street, chanson, italienskt 50tal, Carosone, Les Negresses Vertes, cajun, svenska schlagers och egna sånger. 

Forget Your troubles, come on, get happy! 
 

“The Loulou Sisters play like demons and sing like angels.”


PARTNERS

Camino -logotyp_svart.png
Logotyp_SVART.png
Norrtag_logo_för_vit_bakgrund.png
Clarion Hotel Stockholm logo