TÅGSEMESTERPRISET

🏆

Tågsemesterpriset 2020

OBS! Utdelning av priset uppskjutet pga av Corona, det går dock bra att nominera tills vi har nytt datum för Tågsemesterdagen inbokat)

Inför Tågsemesterdagen den 28 mars (OBS! Dagen är uppskuten pga av Corona) har vi den stora glädjen att lansera Tågsmesterpriset 2020, en tävling där vi tillsammans utser följande. 

Årets tågskrytare
En tågskrytare är en person som sprider resglädje och inspiration genom att dela med sig av sina fantastiska resor i Tågsemestergruppen. Resorna kan vara till när och fjärran, och de ska vara hållbara. (Resor som inkluderar flyg ingår ej). 

Årets tågnörd
Detta pris går till en gruppmedlem som på ett ödmjukt sätt hjälper oss alla genom att dela med sig av sin stora kunskap i det ädla tågresandets konst. Hen svarar på frågor, gör dokument med resrutter och finns allmänt till hands. 

Årets lokomotiv
Till skillnad från de andra priserna är detta inte ett pris enbart för gruppens medlemmar (även om det förstås är en fördel att vara med i gruppen). Det här priset går till en person som har drivit tågfrågan framåt på något sätt. Det kan vara en skribent eller en politiker eller någon annan pådrivare. 
 

Priser

Vinnarna i varje kategori får bland annat en tågresa och övernattning på hotell i Tyskland för två personer. Andrapristagarna vinner Tågsemesterkort från Norrtåg samt övernattning i Boden. Alla finalister vinner även prenumerationer på någon av ETC:s olika tidningar och två platser till Tågsemesterdagen den 28 mars

Läs mer om priserna och hur tävlingen går till här.

Nominera till Tågsemesterpriset 2020

powered by Typeform

Så här går tävlingen till
 

 1. Nominera någon eller dig själv till Tågsemesterpriset 2020.
  Nominering sker på www.tagsemester.nu/tagsemesterpriset. Nominering kan ske löpande under 2020 tills vi har satt ett nytt datum för Tågsemesterdagen.
 2. Finalister utses
  En jury som består av representanter från Kadunk, Tyska Turistbyrån, ETC, Norrtåg, Snälltåget, Bodens turistcenter och Inlandsbanan kommer att utse tre finalister inom varje kategori.
 3. Vinnare röstas fram inom varje kategori.
  Vem som vinner avgörs genom en sluten omröstning som är öppen för alla och kommer vara tillgänglig här på denna sida. Vi kommer även att länka till omröstningen i Tågsmester.nu:s kanaler. 
 4. Vinnarna presenteras på Tågsemesterdagen. 

Specifikation priser

Priser till Årets tågskrytare:

 1. Förstapris: Resa till Sachsen-Anhalt. Två övernattningar för två personer i antingen Quedlinburg eller Werningerode + tågbiljetter via Snälltåget samt två Harzcards (vilket bland annat inkluderar en enkel resa med Harzer Schmalspurbahn). Vinnaren får också en helårsprenumeration på Dagens ETC. (Totalt värde ca 7500 kr)
 2. Andrapris: Tågsemesterkort från Norrtåg, boende för två personer ett dygn på Sörbyn Lodge i Boden, tidningen ETC Helg. (Totalt värde ca 4300 kr)
 3. Tredjepris: Tidningen Kloka hem samt en goodie-bag från Inlandsbanan. (Värde ca 1000 kr)

Priser till Årets tågnörd

 1. Förstapris: Resa till Bremen i Tyskland. Två övernattningar för två personer på Radisson Blue hotell + tågbiljetter via Europarunt.se samt biljetter till en resa med Mooreexpress. Vinnaren får också en helårsprenumeration på Dagens ETC. (Totalt värde ca 7500 kr)
 2. Andrapris: Tågsemesterkort från Norrtåg, boende ett dygn för två personer på Quality Hotel Bodensia i Boden, samt Tidningen ETC Helg. (Totalt värde ca 2800 kr)
 3. Tredjepris: Tidningen Kloka hem samt en goodie-bag från Inlandsbanan. (Värde ca 1000 kr)

Priser till Årets lokomotiv

 1. Förstapris: Resa till Hamburg. Två övernattningar för två personer på hotell i Hamburg + tågbiljetter från Europarunt.se + 2 biljetter till Miniatur Wunderland samt två Hamburg Card. Vinnaren får också en helårsprenumeration på Dagens ETC. (Totalt värde ca 7500 kr)
 2. Andrapris: Tågsemesterkort från Norrtåg, övernattning för två personer en natt på Pensionat Drottninggatan 11 i Boden, samt Tidningen ETC Helg. (Totalt värde ca 2800 kr)
 3. Tredjepris: Tidningen Kloka hem samt en goodie-bag från Inlandsbanan. (Värde ca 1000 kr)

Boka din plats på Tågsemesterdagen!