Res med Tina Wetterskog till Bremen

I samarbete med Tyska Turistbyrån har vår tåginfluencer Tina Wetterskog besökt hansastaden Bremen och upptäckt den gotiska sagostaden omgiven av en urban djungel.

Tina är utbildad resekonsult och driver reseportalen World by Tina. Tågsemester.nu planerar att arrangera paketresor/weekendresor med Tina Wetterskog som reseledare. Vill du veta mer, gå in och läs Tinas reseberättelse och anmäl ditt intresse för en Bremen-weekend.

Intresseanmälan för weekendresa

Frukost på tåget och middag i Bremen

Häng med mig på en resa till Bremen! Tänk dig att du intar din frukost på ett tidigt tåg ner mot kontinenten, äter lunch i Hamburg och senare på kvällen har en bordsreservation på klassiska Ratskeller i Bremen, där du äter middag ackompanjerat av ett vällagrat vin från den berömda vinkällaren.

Jag gjorde en liknande resa för ett tag sedan och nu vill jag dela med mig av den upplevelsen till er. Tåget avgår tidigt på morgonen och du är framme i Bremen på eftermiddagen beroende på hur långt lunchstopp du önskar i Hamburg.

Gotisk sagostad omgiven av en urban djungel

Här, i staden där en av bröderna Grimms klassiska folksagor utspelar sig, får du som besökare uppleva en gotisk sagostad omgiven av en urban djungel. Sagan om de fyra karaktärerna som begav sig till Bremen för att bli stadsmusikanter får liv och och åsnan, hunden, katten och tuppen blir dina ständiga följeslagare – vart du än befinner dig. Nedan har jag valt ut några saker som gjorde att jag kände mig fint välkomnad i staden – och även en bidragande anledning till att jag vill göra återbesök – ASAP! (= As Soon as Possible).

Kall Becks och toppengod chili con carne i Schlachte

Om du går från Marktplatz i gamla stan genom medeltidsbyn i Schnoor så hamnar du efter några få minuter i Schlachte som består av flera restauranger och barer med uteserveringar med utsikt över floden Weser. Mitt val föll på en restaurang ganska långt upp på gatan, MA:s där jag blev serverad en toppengod chili con carne tillsammans med en kall Becks i solen. Extra bonus för ursnygg inredning helt i min stil. När höstsolen tittar fram är det bäst att ta vara på varenda sekund.

En palett av orange och rött i Botaniska trädgården

Rhododendronparken & Botaniska trädgården ligger en bit utanför staden, det tar ca en timme att promenera eller ca tjugo minuter med buss. En lugn oas för att uppleva naturen mitt i staden. Rhododendronen hade sedan länge blommat ut vid mitt besök i början av oktober och jag kan knappt föreställa mig hur vackert det måste vara sommartid. Den botaniska trädgården slog mig ändå med häpnad då många av växterna och blommorna fortfarande stoltserade med sommarfärger och träden hade börjat skifta färg till höstens palett av orange och rött. Vid det stora fältet täckt av lila ljung blev jag stående en lång stund. Så lila. Så vackert.

Bremersk kebab i Viertel

Viertel är ett bohemiskt område med ett levande och färgstarkt kulturliv i form av gallerier, teatrar och gatukonst blandat med second hand butiker och livliga pubar. Här dricks ölen direkt ur flaskan och maten äts utan bestick i form av en Tandour Tollo. Tandour vadå? En Tandour Rollo är en ”bremersk” variant av kebab som finns i oändlighetens variationer och har funnits i staden sedan någon gång på 70-talet. Det finns att få tag på överallt i Bremen men jag rekommenderar att du beger dig till den färgglada stadsdelen Viertel. Mitt val föll på en mexikansk variant – extra allt, extra spicy!

Havsutflykt till Bremerhaven

Har du en extra dag eller två till övers rekommenderar jag också en tur till staden vid havet – Bremerhaven! En dryg halvtimma med tåg utanför Bremen hittar du kuststaden Bremerhaven som är ett utmärkt val som såväl dagsutflykt som weekend-destination med storsatsningar som Klimahuset, Utvandrarmuseet och det fyrstjärniga hotellet Atlantic Sail City med inspiration från ikoniska Burj al-Arab i Dubai.

Inspiration för kommande äventyr

Texten är skriven utifrån en pressresa till Bremen och Bremerhaven på uppdrag av Tyska Turistbyrån. Avstånd, handsprit, munskydd och sunt förnuft har varit högsta prioritet. Detta är inte en uppmuntran till att åka just nu utan se det som inspiration inför kommande äventyr. Här kan du läsa hela reportaget om min vistelse i Bremen här: https://worldbytina.se/2020/11/16/germany-tourism-bremen/

Weekendresa till Bremen i framtiden

Tycker du att den här resan låter inspirerande? Den kan mycket väl bli verklighet i samarbete med Tågsemester.nu planerar jag att arrangera grupp- & weekendresor till Bremen. Nedan visas ett exempel på hur en sådan resa skulle kunna se ut.

Fredag

Tåg från Malmö 06.33

Tågbyte inklusive lunch i Hamburg

Tåg från Hamburg ca 14.00

Framme i Bremen ca 15.00

Tid för incheckning på hotellet

Middag i Bremen på Bremer Ratskeller

Lördag

Frukost på hotellet

Stadsvandring i gamla stan inklusive lunch

Besök i botaniska trädgården

Middag i gamla stan

Söndag

Frukost på hotellet

Fri tid för shopping och sevärdheter

Alternativt en utflykt till Bremerhaven

Middag på egen hand

Måndag

Frukost på hotellet

Tåg från Bremen ca 09.00

Tåg från Hamburg ca 11.00

Framme i Malmö ca 17.00

Intresserad av att vera mer om denna resa? Anmäl ditt intresse här:

Intresseanmälan weekendresa till Bremen

Related Articles

Responses

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *