Pressmeddelande – Nu växlar vi spår och fokuserar på resilient resande

Coronaepidemin gör att vi behöver skjuta upp den planerade Tågsemesterdagen i dess nuvarande form. Istället arrangerar vi ett digitalt event, Tågsemestertimmen den 28 mars, då vi intervjuar Per Bolund och pratar med admins för de nordiska tågresegrupperna på Facebook samt våra partners om läget nu och framöver.

-Vi kan inte köra som planerat pga av smittrisken, säger Andreas Sidkvist, men det betyder inte att vi ställer in. Nej, vi växlar bara spår och lyfter fokus till en högre nivå om resandets utveckling framöver. Därför ordnar vi en digital frågestund med vice finansminister Per Bolund.

Vi söker svar på frågor som:

Hur kan vi resa på ett mer resilient sätt efter Coronapandemin?

Många har gått från flygskam till tågskryt och börjar uppskatta fenomen som slow travel, hemester, svemester och den klassiska tågluffen har fått en renässans. Men vad krävs för att få fler med på tåget framöver?

Den 28 mars mellan kl 13 och 14 äger den digitala Tågsemestertimmen rum och kommer att sändas live i nystartade Tågsemesterklubbens Facebookgrupp där medlemmarna även har möjlighet att ställa frågor till Bolund, admins i våra systergrupper och våra partners. Som journalist kan du delta fritt genom att ange koden PRESS på hemsidan för eventet.

https://www.event.tagsemester.nu/signup

– I samband med Tågsemestertimmen startar vi också upp Tågsemesterklubben, säger Andreas. Vi vill omvandla förtvivlan till hopp och fortsätta utveckla vårt tågsemester-community.

Tågsemesterklubben är en medlemsklubb för tågskrytare och tågnördar där vi erbjuder nätverkande och rabatter. Det är också ett forum för journalister som vill komma i kontakt med dedikerade tågresenärer och tågexperter för intervjuer. När du anger koden pressmedlem blir du automatiskt medlem i klubben som journalist och kommer få en inbjudan till Tågsemesterklubbens Facebookgrupp för medlemmar. Där kommer även intervjun med Per Bolund och de nordiska tågresegrupperna visas.

– Vårt mål är att fortsätta ställa om resandet efter coronakrisen. Vi vill kunna skapa en långsiktigt hållbar turism där vi reser i ett lugnare tempo med tåg och upptäcker våra närområden. Det är viktigare än någonsin just nu säger Susanna Elfors. Nu är den rätta tiden att drömma om ett mer resilient resande.

Läs mer om Tågsemesterklubben här:

https://www.tagsemester.nu/tagsemesterklubben

Här en debattartikel som vi skrev i höstas om vikten av att satsa på tåget. Vilket känns väldigt aktuellt i dessa tider.

https://www.tagkonferens.nu/debattartikel

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna: hej@tagsemester.nu

Andreas Sidkvist, 070 756 63 03

Susanna Elfors, 070-686 51 12‬

#omställning #flygskam #tågskryt #klimatsmart #resande #slowtravel #resilient #resande #hemester #svemester #Tågsemesterklubben #Tågsemestertimmen

Related Articles

Responses

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *